Kreakuller

28. januar 2016
  
Æsker til at have ting i er noget, jeg som udgangspunkt aldrig rigtig synes, man kan få nok af. Og når der så dukker et par toplækre af slagsen op, fordi man har købt nyt elektronik, så kan jeg ikke rigtig få mig selv til at smide dem ud.

Så jeg har været i gemmerne og fundet noget fedt papir frem og brugt nogle dage på at klippe, klistre og lakere til den store guldmedalje. Nu skal jeg så finde ud af, hvad der skal i disse æsker. Men jeg tænker, det er det mindste problem for mig :-)
 

 
 
 
 
7. december 2015
 
Hvorfor det gang på gang lykkes mig at være nødt til at sætte flere projekter i gang på en gang, har jeg efterhånden opgivet at finde ud af.
De skal nok blive færdige en dag, men hold nu k..., det kunne altså være rart med lidt tålmodighed/disciplin til at gøre en ting færdig ad gangen engang imellem. Men sådan fungerer jeg ikke. Så skal jeg liiiiige prøve en ide af, og så kører showet. Og nej, det er ikke alt, jeg har gang i. Der ligger også lidt forskellige syprojekter og venter på at blive taget op, og jeg har indtil flere skriverier, der ligger og summer.

Det her med kreative projekter er megavigtigt for mig. Har jeg ikke gang i et eller andet, bliver jeg alt andet end velfungerende. Det er meditativt for mig, og det gør, at jeg føler, jeg kan sætte mig ned med god samvittighed, fordi jeg faktisk laver noget. Jeg tænker så godt, mens jeg nørkler, og jeg får mange ting på plads i sjælen på den måde. Det er jo efterhånden også anerkendt, at kreativitet og kreative projekter kan have en stor betydning for menneskers almene tilstand både fysisk og mentalt, så jeg er jo bare et helt banalt tilfælde!
 
 
 
Det orange bliver en sweater til min søde mand. Det er geelong-uld og megablødt, og han kan er sådan lidt sortsmudsket i hud og hårfarven, så han kan sagtens bære farven. Jeg strikker med dobbeltgarn på pind 3,5. Ærmerne er lavet, så det er kun bulen og sammenstrikning, der skal knaldes af. Der er ikke så meget andet end tid, der skal til der. Og disciplinen til ikke at gøre noget andet. Men de der ensfarvede arbejder er lidt kedeligt at sidde med. Til gengæld kan man se flimmer uden at skulle tælle...

Det bordeaux/sorte er et sjal, jeg tror, jeg ender med at trævle op. Er ikke helt tilfreds med striberne af en eller anden grund, jeg ikke helt kan redegøre for. Begge farver er fra Kauni. Det bordeauxfarvede garn er sådan noget multifarvet noget, men det er holdt i røde toner, som jeg faktisk ikke synes skifter hurtigt nok eller er markant nok i farverne.

Og så er der et lille hyggeligt hækleprojekt i sorte og grå farver, der skal blive til en stempelkandevarmer.
Har heldigvis stabil hjælp i store, bamsede Louis. Han svigter aldrig en strikkestund i sofaen, og han sørger for, at der er ekstra isoleret med kattehår. Katte er i øvrigt også meget sunde for mennesker at omgås. Så i virkeligheden er mit sofahjørne jo bare et regulært terapirum.
 
7. november 2015
 
Tadaaa!

 

Sådan ser det ud, familiens nye juletræstæppe. Broderet med Kauni uldgarn og efter mit eget hoved. Har sat motiverne sammen efter inspiration på nettet og efter gennemtrawling af alle mine arvede broderibøger fra fortidige generationer. Når jeg har besluttet mig for et motiv, har jeg tegnet det over på arkitekthusbondens meterlange millimeterpapir, lagt det op og tilpasset MANGE gange, inden jeg har trådet nålen.
Kun langsiden med pakkebunken og katten er lavet i 100 pct. frihånd.
Jeg har zigzagget kanten på symaskinen og venter nu nogle år med at sy bagbeklædning på. Så har jeg nemlig friheden til at kunne brodere videre på tæppet, efterhånden som jeg finder på, hvad jeg synes, der mangler på det.
Dermed kan det gamle juletræstæppe, som min mors faster broderede på melsække fra Valsemøllen under Anden Verdenskrig, pensioneres. Det er også ved at falde fra hinanden, så det er på høje tid! Det er alligevel en småhøjtidelig affære at holde "vagtskifte". Men det er vel det, der ligger i begreberne "tradition og fornyelse"...

 
 

 


 
2. august 2015

Der er gået et glimrende krigsbarn tabt i mig. Så meget jeg kan finde på at kyle ud med hård hånd, ligeså meget kan jeg finde på at gemme og overveje, for det kunne jo liiige være, jeg fik brug for det, og en pæn silkesløjfe kan man jo altid bruge, og man kan jo altid godt genbruge et gummibånd, og en skotøjsæske kan jo pimpes op med noget lækkert papir og så videre og så videre.
Min gode veninde Stinne mobber mig jævnligt med det, når jeg ikke kan smide et eller andet ud, og nogle gange hæmmer det mig sgu ærligt talt også, når mit arbejdsbord bliver crowded med alt for mange ting, og jeg faktisk trænger til luft omkring mig og alligevel ender med at smide en bunke, der har ligget i et halvt år og kigget på mig, ud.
I går var det så nødvendigt at omorganisere lidt i køkkenskufferne, og en samling af Pukka tebreve kunne samles i 1 beholder fremfor 4. Det gav dejlig god plads. Og jeg var glad og åbnede skraldespanden og.... stoppede mig selv i at smide æskerne ud, for de var så pæne. Og så tog jeg saksen og lavede nogle til- og frakort af de dele af æskerne, der ikke var ødelagt af logoer.
Imens hørte jeg Stinnes stemme i hovedet råbe "nu stopper du, kvinde", og indrømmet; det er sgu nok lidt overkill at stå og lave til- og frakort af brugte tebrevsæsker. Men de blev da meget pæne. Og nu venter de så på at blive sat på nogle pakker. 4. april 2015
Holder fri i påskedagene. Luksus i mediebranchen! Og jeg nyder det i fulde drag.
Har gennem nogle uger planlagt, at nogle af dagene skulle bruges på fremstilling af et par barselsgaver. To stk. juniortæpper syet af en blanding af gammelt sengetøj fra skabet og byens genbrugser. Har med vilje lavet dem så store som juniordyner, for de der babytæpper er tilovers efter højst et år, og så skulle fanden da have brugt så meget krudt på at lave lortet!
Mangler kun at lave kanterne på tæpperne, og jeg tror, det ender med en tur forbi min veninde Susanne og hendes overlocker og noget fed kontrasttråd.
Og så er der jo sket intet mindre, end at min søde mand er kommet i sving med at få projekt reol-over-vinduet først ud i livet. Nu er der også kun gået halvandet år, siden vi byggede om...
Det er som sædvanligt Ikeahacking, vi har gang, lugesom vi gjorde med resten af den indbyggede reol. Glæder mig så meget, til det står færdigt med lister og inddækning og hele pivtøjet, så det ser færdigt og "meningen" ud!
God påske derude.


9. februar 2015

Så er det patchwork, der har overfaldet mig...
Aner endnu ikke hvad det skal blive til, og jeg har heller ikke en skid styr på, om jeg gør det rigtigt. Men det skulle lige prøves.
Det tager vildt lang tid med alle de små sting i hånden, for slet ikke at tale om al den forberedelse, der er med at skære, ri, klippe og så videre. Men tror nok jeg synes, det er meget fedt at sidde og nørkle med de mørke vinteraftener 🐱

  

26. januar 2015

Det er nu godt og vel et år siden, jeg begyndte at strikke lapper til et tæppe til Tristan-Leander.
Jeg begyndte, fordi jeg aldrig har lært at strikke, og det der med at lave strikkeprøver, det passer på ingen måde til mit temperament. Ting skal munde ud i noget brugbart, ellers gider jeg ikke. Så jeg begyndte at strikke lapper på 10x10 cm.
Det var ikke helt gennemplanlagt sådan rent tidsforbrugsmæssigt, vil jeg sige. Det tog meget længere tid, end jeg havde regnet med. Ikke mindst fordi jeg ret hurtigt fik ambitioner om, at det skulle være et tæppe, der rent faktisk kunne bruges gennem længere tid, og så duer det jo ikke, hvis det er for småt. Så 120x200 cm blev målet, og så skal der fiseme mange lapper til.
At jeg så også, da jeg havde strikket alle lapperne, kun kunne se, at det kunne blive pænt, hvis jeg hæklede dem sammen, og at de skulle have en hæklet kant rundt hver især, gjorde jo heller ikke tidsrammen mindre.

Men nu begynder jeg da at kunne se enden på det. Har brugt weekenden på at lægge alle lapperne op på mit skønne enorme køkkenbord, indtil jeg blev tilfreds.


Derefter er hver række samlet sammen, har fået nummer og ikke mindst en snor igennem, så små legesyge teenagekatte ikke kan sabotere projektet sådan uden videre.


Det er rimelig tungt at sidde med, så det er hårdt for hænderne at hækle det sammen, men der er da lys for enden af tunnelen nu!

 8. december 2014

Jeg har hæklet et par butterflys.
Det er egentlig "produktudvikling" for en god ven, der er ved at starte en webshop med tøj og accessories til herrer.
Harbøll Herreekvipering hedder foretagenet, du kan se her: www.harboll.dk
Jeg vil lave dem i hvid, og i en så fin kvalitet, at de kan gå til et kjolesæt. Så jeg er i gang med at prøve mig frem til den helt rette opskrift:
Hvor mange masker, hvor mange rækker, dobbelt eller enkel tråd og så videre. Det er min søde mand, der er prøveklud, men han tager det nu meget pænt... 30. oktober 2014

Der er gået jul i nørkleriet. Har haft lidt svært ved at finde noget hæklet julepynt, jeg rent faktisk gad have hængende. Synes hurtigt, der bliver lidt for 70eragtigt og uchikt at se på. Men garngrammatik havde lige nogle fine kugler, jeg kunne gå med til. Overvejer hvor mange jeg skal bruge, og om jeg i virkeligheden skal lave nogle små kugler til at pynte mine kubusstager med. Alle disse store spørgsmål i livet,  altså... 


22. oktober 2014:


Har været i gang med at lave barselsgaver. Har indtil flere kolleger, der venter sig for tiden og en veninde og en nabo og sådan lidt. Så der skal nok blive brug for det. Sprutten er lavet efter spruttegruppens anvisninger og ranglen lidt på slump ud fra et gaaaaammelt udklip, jeg fandt i min mors gemmer. Suttesnorene er fri fantasi, selvom jeg ikke lige ved, hvor meget fantasi, der er over dem :-) Fastmasker og en seleklips og så derudaf...
Som fyld har jeg brugt akvariefilter. Det kan nemlig holde til noget og vaskes igen og igen. Det var min søde mand, der foreslog det, så nu er jeg spændt på, om det lever op til forventningerne. 

12. august 2014: 

Beklager den forringede billedkvalitet, men jeg vil lige vise, hvad jeg har gjort ved en genbrugsjakke. Havde to ens pyntedimser, som vist oprindeligt er tiltænkt at blive syet i som udskæringer på en bluse eller kjole, liggende. Jeg har syet dem sammen i midten og fast ned over skulderen på jakken, som har kostet 25 kroner i Blå Kors, og jeg er faktisk blevet ret tilfreds. Når jeg så har tegnet ansigtet op og sat garnet, så hjælper det lidt på det ;-)

Juni 2014: 
Er gået garnamok igen... Denne gang er det i grydelapper. Har altid syntes, grydelapper generelt er for små. De fleste ender jo alligevel med altid at tage et viskestykke eller en stor grillhandske, når de skal tage noget ud af ovnen. Men det er fortid hjemme hos os nu!
Eftersom det er arkitekten, der går mest i køkkenet herhjemme, er det huse med høj rejsning, jeg har hæklet. Jeg laver to ens stykker og lægger et lag varmehæmmende pladevat - det der med sølv på den ene side - på bagsiden, syr vattet fast og hækler de to ens hæklede huse sammen. Det tager et par aftener eller tre at få sådan en lap fra hånden, og der går omkring to nøgler bomuldsgarn. Men så er de også store og tykke nok!

 Arveskamler får nyt liv

8. juni 2013

De arvede soveværelsesskamler fra mormor og morfar tager lige en sæson mere i ny forklædning.
Jeg pillede det gamle betræk af og malede selve skamlerne. Bagefter gik jeg så i krig med en hæftepistol for at få sat det nye betræk på. Det nye betræk er to neonfarvede viskestykker fra Hay. Agramanen havde jeg liggende fra min biologiske mormor, og min veninde Susanne kom til hjælp med limpistol! Jeg har jo været så uforsigtig at pakke min egen ned til opbevaring, mens vi bygger om... 
Og for resten - det der med biologisk og ikke biologisk mormor og morfar er kort fortalt, at mine biologiske mor-forældre døde for mange år siden. Min morfar i 1955 og min mormor da jeg var en meget lille pige. Mine forældre havde nogle venner, der var noget ældre end dem selv, og en eller anden dag, begyndte jeg at kalde dem for mormor og morfar. Bare lige for at stoppe eventuelle spekulationer om, hvordan det kunne hænge sammen. 
Skamlerne står pt i garagen, og jeg glæder mig vildt til at tage dem i brug i vores nye hjem, som forhåbentlig bliver færdigt inden alt for længe! 
Chanter mit mantra: Hvid bordplade!

Hamabillede på vej

11. April 2013

Er gået i gang med et Hamabillede til en veninde, og den får bare gas på farverne! Mine skuldre og tommelfingre er allerede semiømme af alt det perleri! Men fedt er det! Og kors, hvor tager det alligevel megalang tid, og hvor skal man bare bruge MANGE perler! Tror jeg skal lave nogle til mig selv snart...Børnestole med decoupage

7. april 2013
Lidt kongelig har man vel lov til at være!
Jeg er gået lidt decoupageamok. Det går ud over børnemøbler og æsker i øjeblikket, og min elskede har indført forbud mod indkøb af flere brugte børnestole. Han mener, 17 må være rigeligt, og fair nok. Er nok lidt bagud... Men, Dronning Margrethe, tag dig i agt!


Den til venstre bruger vores søn herhjemme. Den til højre bruger han hos naboen, hvor han har sine "reservebedsteforældre". 


Bordskåner af filtkugler

25. februar 2012
For lang tid siden købte jeg en ordentlig røvfuld filtkugler. Jeg havde ingen anelse om, hvad jeg skulle bruge dem til, men det kom så over mig i lørdags. Nu er problemet blot, at jeg ikke har store kugler nok til at lave en bordskåner mere... Konstruktionen kunne godt være strammere, men som det er med alle prototyper, skal de udvikles. Må se at finde nogle flere store filtkugler!
Hama-amok!

15. februar 2012
Indrømmet: Man er måske gået lidt over i et nørd-mode, når man begynder at indkøbe for hundredevis af kroner Hamaudstyr for at lave perleplader i en alder af 33. Men da jeg fandt min mormors og oldemors gamle korsstingsbøger fra begyndelsen af 1900-tallet, begyndte det virkelig at krible i fingrene på mig. Indtil videre er det blevet til henholdsvis et amagerkansk og et fransk mønster lavet på hver fire sammensatte plader. Og selvfølgelig med neondetaljer!


1 kommentar:

  1. ihh hvor er du kreativ og super dygtig, tak for inspirationen

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...